Колишній командувач силами США в Європі назвав мету можливого введення військ НАТО в Україну

Бен Ходжес вважає, що передувати рішенню ввести війська НАТО в Україну має політичне рішення про те, що Росія в цій війні має програти

Перед тим, як відправляти в Україну свої війська, західні держави мають визначити стратегічну мету цього кроку, яка має полягати у тому, щоб допомогти Україні перемогти Росію. І тому необхідно знищити російську логістику. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв’ю "24 Каналу" сказав колишній командувач сил США в Європі генерал Бен Ходжес.

Колишній командувач силами США в Європі назвав мету можливого введення військ НАТО в Україну

За його словами, на Заході підхопили ініціативу Франції щодо направлення військових в Україну, чим змусили РФ хвилюватися. При цьому в Україні є багато місць, де можна розмістити війська НАТО так, щоб вони були корисними.

"Я знаю, що вони можуть тут робити. Можу вказати багато місць, де можна було б розмістити війська США чи інших країн, щоб вони могли робити те, що було б корисним для України", — зазначив Ходжес.

Водночас, за його словами, введення військ західних держав є важливим політичним рішенням, при цьому немає різниці, чи йдеться про сили ППО, логістичні чи інженерні сили.

Бен Ходжес підкреслив, що стратегічна мета має полягати у допомозі Україні перемогти Росію, відкинути війська назад до кордонів 1991 року. Таким чином це означає знищити російську логістику, штаби, зробити Крим непридатним місцем для російських військ. Мати можливість бити за логістикою у Росії до того, як росіяни збиратимуться атакувати Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вірять у НАТО, що Путін наважиться напасти на країни Альянсу: відповідь заступника генсека.